Спектакълът е с начален час 21.00 тази събота. Снимка Държавна опера - Бургас

Спектакълът е с начален час 21.00 тази събота. Снимка Държавна опера - Бургас

Музикалният спектакъл "Любов по американски" ще бъде представен на остров "Света Анастасия" на 10-ти юли. Заглавието е част от афиша на Държавна опера - Бургас - "Купон на острова". На живописния островен бряг ще пеят и сверят - мецосопраното Йоана Кадийска, баритонът Валери Турманов и пианистката Мира Искърова.

Авторският проект "Любов по американски" на Йоана Кадийска, Валери Турманов и Мира Искърова е подчинен на респекта пред красивите мелодии и вълнуващите музикални послания, подчинени на любовното чувство – съживяващо сетивата в периоди на изпитания, като този, който всички ние изживяваме, и даващо смисъл на земните ни дни. Като смислово-емоционална връзка между музикалните изпълнения са тематично подбратните текстове. Концертният спектакъл "Любов по американски" е емоционална осъвременена среща на обичани от всички поколения откъси от известни мюзикъли.

В концертния спектакъл ще се редуват, както носталгични настроения, породени от вездесъщата любовна мъка, така и възторг и опияняващо чувство на споделено щастие – състояния на духа, каквито съпътстват характерните метаморфози на любовта – бленувана, отричана, чакана, желана, насъщна.