Данъчните са съставили пет акта за ненавременно отчетен оборот. Снимка НАП Бургас

Данъчните са съставили пет акта за ненавременно отчетен оборот. Снимка НАП Бургас

Хотелите в Слънчев бряг отчитат реални нощувки и добра фискална дисциплина. Това показва проверка на служители на Териториална дирекция на НАП - Бургас. С малки изключения, няма сериозни пропуски при отчитането на оборотите. Екипи на звеното "Фискален контрол" - Бургас извършиха едновременна проверка на 18 хотела. Контролните действия обхванаха както отчитането на оборотите, така и инспекция по отношение на осигурителното законодателство и сключените трудови договори с наетите за сезона лица. В пет хотелски комплекса са установени пропуски във връзка с несвоевременно отчитане на дневния и месечен оборот, за което ще бъдат съставени пет акта.

В хода на контролните действия и след  контролни покупки, екипите иззеха атрактивни развлекателни съоръжения от типа боксова круша и висилка, с които се извършва търговска дейност по централната алея на курорта "Слънчев бряг". Причина за мярката бе работа без касови апарати и неизяснена собственост.

Въпреки че се забелязват и драстични нарушения на данъчното законодателство, фискалната дисциплина по Южното Черноморие се подобрява и контролната кампания на НАП дава резултат. Освен ръст на оборотите, от приходното ведомство в морския град на база резултатите от проверките през месец юли отчитат и спад в нарушенията.