Христина Жабова има дългогодишен опит в сферата на образованието. Снимки Лина Главинова

Христина Жабова има дългогодишен опит в сферата на образованието. Снимки Лина Главинова

Христина Жабова, която бе назначена за временно изпълняващ длъжността директор на Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", поема учебното заведение в труден момент. Славата на някогашното Морско училище, което са завършили десетки бургазлии и не само, отдавна е бледа сянка. Училището тръгна по надолнището по времето на досегашния директор Панайот Жечков - пореден мандат общински съветник от ГЕРБ. Той обаче излезе в заслужена пенсия и за неговото място ще бъде обявен конкурс. Дотогава обаче поста ще заема Христина Жабова.

"За времето през което ще ръководя училището, ще се опитам да върна доброто му име", каза пред "Черноморие" Жабова. Тя е с дългогодишен стаж в сферата на образованието. В продължение на години бе преподавател в Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника, а от две години работи в Регионално управление на образованието в Бургас. Заповедта й за назначаване като временно изпълняващ директор на ПГМКР е подписана от Виолета Илиева - шеф на РУО.

Пред учебното заведение стои сериозно предизвикателство. До 3-и юли трябва да излязат резултатите от първото класиране на седмокласниците за учебната 2018/2019 година. Едва след като бъде направен приема след VII клас ще се коментира и определи дата за конкурс за избор на директор на Морското.

Галерия