Христо Иванов (на преден план) изрази недоволството си, че оградата не е махната навреме. Снимки Черноморие-бг

Христо Иванов (на преден план) изрази недоволството си, че оградата не е махната навреме. Снимки Черноморие-бг

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов се оказа недоволен от бургаския кмет Димитър Николов. Иванов заедно с Ивайло Мирчев - член на Националния съвет на партията и Димитър Найденов - общински съветник в местния парламент на Бургас отидоха в парк "Росенец", за да се убедят, че достъпа до плажа пред т.нар. летни сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е свободен. Това обеща кметът на Бургас Николов на 11-ти юли, когато бе организирано голямото "ходене на плаж" на ивицата пред сараите. В протеса тогава се включиха хора от цялата страна. А ДПС докараха свои симпатизанти с автобуси, за да бранят частната собственост на почетния си председател. Напрежението ескалира, но до сблъсък на двете групи - протестиращите, които искаха да стигнат до плажа и членовете на ДПС, не се стигна. От морския бряг Христо Иванов се закани тогава, че ще дойде пак да види дали оградата, която спираше хората да стигнат до морето ще бъде махната. Според него това е станало буквално минути преди днес той и другите членове на партията - Мирчев и Найденов да дойдат в парк "Росенец". За тези действия Христо Иванов обвини бургаския кмет, че не си е удържал на думата оградата да бъде махната навреме.

От "Да, България" започват кампания за събиране на средства за поставяне на пилон на парк "Росенец". Там ще се вее българския трибагреник. Докладната записка е на Димитър Найденов и бе гласувана на сесията на ОбС Бургас миналата седмица. Решението на докладната е, ОбС "Възлага на кмета на община Бургас да предприеме необходимите действия по реда на Закона за държавната собственост за предоставяне на право на община Бургас да постави пилон с българското знаме  на плажа на черноморския бряг в имот с идентификатор 07079.831.94 - публична държавна собственост". Средствата за пилона ще бъдат дарени от "Демократична България - Обединение".

На местните избори през 2019 година в Бургас "Да, България" се яви като част от коалицията "Демократична България - Обединение", в която влизат ДСБ и "Зелените". Коалицията събра гласове за двама съветници - Иво Баев - ДСБ и Димитър Найденов - "Да, България".

Галерия