Всичко или нищо ще се играе на 13-и октомври в залата на НХК

Всичко или нищо ще се играе на 13-и октомври в залата на НХК

Синът на Наум Шопов - Христо Шопов гостува на пилотното издание на "Порт Прим Арт Фест", което ще се проведе от 9-и до 14-и октомври в Бургас. Той ще се качи на сцената заедно с колежките си Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас. Тримата играят в постановката "Всичко или нищо". Представлението е на 13-и октомври от 19.00 часа в залата на НХК.

Фестивалът се организира от Община Бургас и гранд хотел и СПА "Приморец" и е под патронажа на актрисата Цветана Манева.

"Всичко или нищо" е зашеметяващ спектакъл с участието на любими актьори, чийто талант им носи звезден статут през годините. Освен колеги, избрали да се развиват на сцената, те са и приятели в живота. Във "Всичко или нищо" ги събира режисьорът Лиза Шопова - като буквално написва пиесата за тях. В нея, влага много смях и вълнуващи обрати и емоции, преплетени в разказ за две жени и един мъж, за любов и приятелство и … заповядайте и вижте историята сами.

Това е първа среща на театралната сцена за Христо Шопов и Ирини Жамбонас, след знаковия им общ филм "Маргарит и Маргарита" на Николай Волев. Тогава, тя е само на 16 години. Днес, актрисата има зад гърба си внушителен брой роли в театъра, киното и тв продукции, както и две награди "Аскеер" и два "Икар"-а. (Аскеер - за поддържаща женска роля за ролята на Маша в "Чайка" от Антон П. Чехов (2005г.) и в същата категория за ролята на Ирина в „Заминавам” от Алексей Слаповски (2014г.); Икар - за главна женска роля - Клара в "Хубавата Клара" (2002г.) и за същата категория в "Канкун" (2011г.) Сред последните и изяви е тази, в "Посоки" на Стефан Командарев. Лентата е сред официалната селекция на 70-ото издание на международния филмов фестивал в Кан и носител на специалната награда на журито на филмовия фестивал в Сараево.

Лилия Маравиля завършва Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) "Кръстьо Сарафов" в "Златния клас" на проф. Азарян. Там, нейна състудентка е сестрата на Христо и режисьор на настоящия спектакъл "Всичко или нищо" - Лиза Шопова. "Индиански игри" е филмът на Иван Андонов, първи за Лилия Маравиля, който я събира на една сцена с Христо Шопов. След години, двамата играят заедно в Love.net (2011г.), който печели редица награди. През 2016 година е премиерата на общата им театрална постановка "Догодина по същото време", която също се радва на много голям успех. Лилия Маравиля е носител на редица отличия, сред които две награди "Икар" за водеща женска роля в "Г-жа Министершата" (2014г.) и за поддържаща женска роля в "Театър, любов моя!" от Валери Петров (2016г.).

Нашумелият тв сериал "Връзки" е сцената, която събира дамите от "Всичко или нищо" - Ирини Жамбонас и Лилия Маравиля. А за Христо Шопов, вече всичко е казано – или нищо, което да го обхване в целия му талант. След над 25 години актьорска кариера, той има зад гърба си над 70 филма, многобройни театрални изяви, участия в телевизионни продукции и награди. Той е величина не само у нас, но и в световен мащаб. Достатъчно е само да споменем ролята му като Пилат Понтийски във филма на Мел Гибсън "Страстите Христови", която го утвърждава на международно ниво.

Билети за спектакъла се продават на касата на НХК всеки делничен ден от 10:00 - 18:00 часа.