Пленерът ще продължи до 9 юни. Снимка Архив Черноморие-бг

Пленерът ще продължи до 9 юни. Снимка Архив Черноморие-бг

Художници от Европа рисуват на пленер Стария Созопол. Той се организира за шеста поредна година от созополската авторка Ангелина Недин. Тази година в него участват творци от България, Русия, Украйна. В пленера се включва и Клод Морелон от Франция, който е меценат, колекционер, галерист от Париж и президент на Сдружение на галеристи-колекционери от Франция.

Художниците вече са в Созопол и всеки е избрал красиво местенце в Стария град или на брега на морето, за да пресъздадат върху платната си магията на хилядолетния град. Българските участници в пленера "Созопол" са известните художници Огнян Кузманов, Симеон Кръстев, Живко Желязков и Ангелина Недин. За първи път в пленера участват известните руски художници Валери Морозов, Александър Вицин и Олга Кузмина. Анни Давидченко, Алина Храпчинская, Марина Доброволская и Наталия Третякова са украинските художници в пленера.

Пленерът ще продължи до 9 юни. Картини на художниците ще бъдат подредени в специална изложба на 8 юни на площада пред Амфитеатъра, която официално ще бъде открита в 18.30 ч. Най- добрите картини на участниците в пленера ще бъдат подредени по-късно в изложба във фоайето на Общинския съвет в Созопол.

Галерия