Богдан Петканин (вдясно) гостува за пореден път в бургаския театър. Снимки Лина Главинова

Богдан Петканин (вдясно) гостува за пореден път в бургаския театър. Снимки Лина Главинова

Светлана Беляева е автор на костюмите за постановката "Лес" от А.Н.Островски, чиято премиера е на 9-и ноември на сцената на драматичен театър "Адриана Будевска" в Бургас. Тя е работила съвместно с екипа на бургаската Мелпомена, за да създадат костюми съотносими към епохата от времето на Островски. Беляева работи в Адакемичен драматургичен театър "Евгений Вахтангов" във Владикавказ - столицата на Северна Осетия. "С нея работих преди години, когато поставях мюзикъл и предложих на директора на театъра Борислав Чакринов да я покани, за да ни помогне при създаване на костюмите за "Лес", коментира Богдан Петканин, който е режисьор на комедията, писана от Островски.

"Опитах се да бъда максимално верен на автора. Пиесата е поставена по най-театрално чистия начин", сподели Петканин.

"Ако Народния театър не може да се държи академично, някой трябва да го направи. Няма да бъдете неприятно изненадани", допълни Борислав Чакринов - директор на "Адриана Будевска".

"Лес" се играе на основната сцена на бургаския храм на Мелпомена. В спектакъла участват - Димитрина Тенева (Раиса Павловня Гурмижска), Георги Стайков (Генадий Нещастливец), Руслан Мънов (Аркадий Щастливец), Асен Лозанов (Алексей Сергеевич Буланов), Анелия Луцинова (Аксиния Данилова - Аксюша), Аглика Бояджиева (Улита), Валери Еличов (Иван Петрович Осмибратов), Никола Парашкевов (Пьотър), Николай Стоименов (Орех Савелич) и Златко Ангелов (Гришка).

Галерия