И Бургас се цели в "Най-добрият град за живеене" Благодарение на гласовете на бургазлии градът се нареди на трето място в читателската и в официалната класация. Отделно той спечели приза "Най-добър бизнес град". Сега от администрацията вярват, че Бургас ще се изкачи още по-високо в подреждането.

"Ние твърдим, че бургаските пътища са в много по-добро състояние от тези в който и да е от другите големи български градове. Вярно е, че много от тях в момента се ремонтират, включително и главната улица, но когато това приключи, ползата ще е обща – за местните хора и за гостите на града", твърдят от общината.

Инвестициите в инфраструктурни проекти за 2010-та година са 142 млн. лева. За следващата година те са 170 млн. лева. Най-важният ни проект за 2010 година е "Интегриран градски транспорт", на стойност 65 млн. евро.

Активността на Община Бургас във време на криза й позволи да реализира редица инфраструктурни проекти - на цена, много по-ниска от първоначално предвидената. Така бяха запазени много работни места, основно в сектор "Строителство", създадоха се и нови.

През 2010 г. в Бургас бяха построени 4 нови детски градини, санирани и ремонтирани бяха 80 % от съществуващите училища и детски градини, построени бяха нов спортен, както и плувен комплекс, спортни игрища, детски площадки, изградени бяха нови канализационни системи и пречиствателни станции, пуснаха се нови зони за безжичен интернет, купена беше нова медицинска техника за общинските лечебници.

В момента тече реконструкция на Морската градина, прави се открит паркинг с няколкостотин паркоместа, нови велоалеи, строи се болница в "Меден рудник", подменят се старите автобусни спирки.

Тази година Бургас затвърди славата си на българската фестивална столица. През лятото, но не само, най-интересните неща се случват в нашия град.

През следващата 2011 година Бургас със сигурност ще е още по-добър за живеене град. Тогава ще приключат много от мащабните ремонти, които текат в момента. Но защо да чакаме дотогава?

Община Бургас има самочувствието да се изправи срещу досегашните победители София и Варна и да каже: Ние ви настигнахме и имаме намерение да ви изпреварим!