При изключително слаб интерес, зарази липса на реклама, протича фестивала. Снимки Черноморие-бг

При изключително слаб интерес, зарази липса на реклама, протича фестивала. Снимки Черноморие-бг

Група "Обратен ефект" пропускат участието си в "Burgas Rock & More". Те трябваше да се качат на сцената на фестивала тази вечер. Срещата им с меломаните няма да се случи. "Скъпи приятели и фенове! Поради неизпълнение на предварителните уговорки от страна на организатора, "Обратен ефект" няма да свирят на 30.08. в Бургас. Ние държим на коректността! Бъдете здрави". Това написаха от групата в поста на събитието. Това не е първата банда, която се отказа от участие във феста.

Първата вечер на сцената не излязоха музикантите от "Конкурент", въпреки че бяха на територията на фестивала. На въпрос към организаторите, кога групата ще забие, отговорът на организаторите бе: "Те няма да участват. Не са тук". По всяка вероятност стана въпрос за неуредени финансови взаимоотношения, поради което и "Конкурент" не участва.

Същото се случва сега и с "Обратен ефект". Проверка на "Черноморие" показа, че на част от групите, които се качиха на сцената на фестивала в събота вечерта не им е било платено. Въпреки това, те са решили да участват, заради хората, които са си купили билети за "Burgas Rock & More". Изключително малък брой меломани имаше и на двете фестивални вечери. Една от причините е липсата на реклама и популяризиране на музикалното събитие. Това се чете и в един от постовете в социалните мрежи.

Тази вечер на сцената трябва да се качат Б.Т.Р., "Контрол", "Catorga", "Силует", "Saltfield". Кои от музикантите обаче ще излязат, ще стане ясно по-късно.

Фестивалът се организира от "Rock & Events". Той бе промотиран още преди два месеца с пресконференция в сградата на Общината. Тогава от фирмата дадоха заявка, че ще организират музикално събитие с най-добрите български певци и групи. Той трябваше да се състои на плаж "Атанасовска коса". Буквално броени дни преди началото му мястото бе променено в Зоната за обществен достъп, между Морска гара и Конгресния център. А участниците излязоха на сцената с 2 часа закъснение. Началото, обявено за 16.00 часа в петък, бе променено, заради липсата на хора.

Оказва се, че не само коректността, но и организацията не е от силните страни на "Rock & Events", въпреки желанието им да направят тридневен фестивал, за който да се говори с месеци след това.

Галерия