Учебната година в гимназията започна с тържество, което събра ученици и учители в двора

Учебната година в гимназията започна с тържество, което събра ученици и учители в двора

И в бургаската Професионална гимназия по транспорт удари първия училищен звънец за новата 2023/2024 година. Учениците се събраха в двора на гимназията за официалното откриване. Традиционно празникът започна с издигане на националния флаг под звуците на химна.

"Уважаеми учители, ученици и родители, първият учебен ден е момент на вълнение, вдъхновение и надежда – начало на нови приключения и възможности за растеж и познание. Обръщам се първо към вас, учениците, вие сте нашата надежда и Ви призовавам да бъдете готови за знание, да се стремите към високи постижения и да се радвате на всеки момент от този невероятен учебен път. На учителите, които с неуморимо търпение и любов към образованието ще насочват стъпките на нашите ученици, изразявам най-сърдечни благодарности. Вие сте факторът, който оформя бъдещето, но и носи отговорност да го направи по-добро.

На родителите, благодаря Ви за вашия неизмерим принос в образованието на вашите деца. Вашата подкрепа и съдействие са от съществено значение за техния успех.

Нека тази нова учебна година бъде изпълнена със знание, творчество и приятни изненади. Пожелавам Ви успешни учебни постижения и непрекъснато повишаване на знанията и възможностите ви.

Честит първи учебен ден и успешна нова учебна година", каза в приветствието си директорът на гимназията инж. Красимир Кънчев.

91 осмокласници преграчиха за първи път днес прага на бургаската Професионална гимназия по транспорт. През учебната 2023/2024 година новоприетите осмокласници ще се обучават в следните специалности: "Автотранспортна техника", "Електрически превозни средства", "Пристанищна механизация", "Спедиция, транспортна и складова логистика". И при четирите специалности има засилено обучение по английски език.

Галерия