Кметът на Варна Благомир Коцев се включи в отбелязването на годишнината. Снимки Община Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев се включи в отбелязването на годишнината. Снимки Община Варна

Варна се присъедини към световната общност в отбелязването на 100-годишнината от рождението Шарл Азнавур с тържествена церемония на паметника на краля на френския шансон на площад "Съединение". Кметът на морската община Благомир Коцев беше сред официалните гости на събитието, организирано от Общоарменски благотворителен съюз "Парекордзаган" - Варна. Той поднесе цветя в знак на дълбок поклон пред таланта на световноизвестния певец, текстописец и актьор.

"Това, че днес, на това място, сме се събрали представители на толкова много общности, говори за огромната обединяваща сила на тази велика френско-арменска личност. Той за нас е не само певец и поет, а посланик на мира", каза кметът Коцев.

На събитието присъстваха много официални лица, сред които Негово Превъзходителство Армен Едигарян - посланик на Република Армения в България, областният управител проф. Андрияна Андреева, политици. Много граждани, представители на арменската общност във Варна, също поднесоха цветя пред мемориала на Маестрото.       

Тържественото отбелязване на 100-годишнината от рождението на Шарл Азнавур става две години, след като на едно от емблематичните места в центъра на Варна - площад "Съединение", беше открит неговият паметник, дело на скулптора Красимир Ангелов.

Галерия