Прогнозите са за без сняг по Рождество Христово. Снимка Архив

Прогнозите са за без сняг по Рождество Христово. Снимка Архив

Във вторник и сряда ще има кратки превалявания от сняг. Евентуално утре вечер ще се образува снежна покривка от 5-10 см. В четвъртък и петък сутрин температурите ще паднат и до минус 10.
От 18-19 градуса - колкото най-много сочеха термометрите в събота, до минус 5, минус 8, в сряда и четвъртък, посочи климатологът доц. Георги Рачев, предаде vesti.bg.
"На 20 и 21 декември ни очакват доста ниски температури от около -5 и -8 градуса. В затворените котловинни полета на Югозападна България температурата може да достигне до -10 градуса, на обяд до 0 градуса, или минус -1-2. На 22 декември температурите ще са около нулата и няма да има валежи", съобщи доц. Рачев. По думите му това са ледени дни.
"На 23 и 24 декември се очакваха доста обилни снеговалежи, но циклонът не можа да се формира добре. На 19 следобед ще се знае със сигурност какви количества валежи ни очакват", допълни той.
"Очаква ни студена Коледа", съобщи още той и допълни, че валежите от сняг няма да са толкова, колкото се очакваше.
"Особено сутринта температурите на Рождество ще са доста ниски, но около обяд ще се затопли", уточни той.
Така прогнозите за снежна Коледа няма да се случат - няма да има обилна снежна покривка.
"На 30 декември и 31 декември засега се очакват валежи от дъжд, а в по-високите части и сняг", каза още доц. Георги Рачев.