Представлението е базплатно за всички зрители. Снимка Куклен театър

Представлението е базплатно за всички зрители. Снимка Куклен театър

Играят спектакъла "Яйцето" навръх Цветница в "Акве калиде". Бургаският Куклен театър ще зарадва с това представление всички деца, които ще дойдат в неделя, 21-ви април, в туристическия комплекс. Началото е 10.30 часа в Амфитеатъра в комплекса, а входът е свободен.

Автор на текста на "Яйцето" е Борис Априлов, режисьор на постановката е Мария Банова,музиката е на Димо от група П.И.Ф. В "Яйцето" участват актьорите Грета Кръстева, Диян Русев, Красимир Хараламбов, Неделина Роселинова.

След края на представлението, ще започнат творческите предизвикателства за гостите на "Акве калиде". По избор всеки ще може да изпробва кошничарските си умения или да научи тънкости на занаята - плетене с върбови пръчки, или да участва в изработването на великденската украса в комплекса - голяма кошница с пъстри яйца. Ръчно изработената кошница ще украси градинката зад чешмата в туристическия комплекс. В работата могат да се включат всички гости в неделния ден на Цветница - и малки, и големи. При това безплатно. Работата ще започне в 11:00 часа.

По същото време, в детските работилници "Арт-И-Факти" от 11:00 до 13:00 ч., децата ще могат да си изработят и да вземат за спомен красиви сувенири. Освен това те ще могат и да посетят музея - Банята на Сюлейман Великолепни и да научат истории и легенди от 3D мапинг филм. Таксите са 3 лева за едно изделие и 4 лева за две, с включена прожекция. Изделията могат да бъдат цветя от вълна с техника мокър филц, цветя от жива вълна на клечка или декорирано яйце на клечка във вид на зайче или пиле.