Икони от цветя на 27-то издание на "Флора Бургас" Изложението представя продукцията на български и чуждестранни фирми. В павилионите на флората са аранжирани икебани, рязан цвят, декоративни растения, аксесоари за градината.

И тази година се запазва традицията паралелно с изложбата на цветя на същото място да се проведе и изложението на пчелни продукти.

Конкурсът за детска рисунка тази година ще бъде посветен на 100 – годишнината на Приморския парк в Бургас и ще се проведе под мотото "Нашата морска градина". Децата, участващи в конкурса, ще бъдат разделени в 3 възрастови групи – от 6 до 8 г., от 8 до 10 г. и от 10 до 12 г. Рисунки за конкурса ще бъдат приемани до 16 април.

Новост в тазгодишното издание на Флората е организираната изложба от стари фотографии и картини, проследяващи Морската градина на Бургас от създаването й до наши дни, посветена на вековния й юбилей.

Творбите ще бъдат представени по време на изложението, а авторите им ще получат своите награди на церемонията по награждаване на най-добрите участници в изложението, която ще се проведе на 30-ти април в залата на община Бургас.

"Флора Бургас" ще бъде отворена за посетители до 5-ти май.