На заседание на комисията бе обсъдена проверката на къмпинг Тополи. Снимка Областна управа

На заседание на комисията бе обсъдена проверката на къмпинг Тополи. Снимка Областна управа

Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат на 19-ти и 21-ви април, петък и неделя, съобщиха от Областна управа Бургас. От комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос. Органите на реда ще следят за спазване на срокове на вече издадените предписания за доброволно премахване от собствениците, както и за новодошли къмпингуващи.

Подготвят се и първите производства за принудително премахване на колесните превозни средства, поради незаконно заета държавна територия. До момента са установени и множество други нарушения – заграждане на горски територии, замърсяване с дребни и едрогабаритни отпадъци, нарушаване на противопожарните правила в пожароопасен сезон, добив на морски пясък, изграждане на незаконни сондажи, разполагане на палатка в дере и др.

На работна среща в Областна администрация Бургас междуведомствената комисия обсъди и проверката на т.нар. къмпинг "Тополи" в залива Вромос. В община Созопол, РИОСВ и Областна дирекция "Земеделие" са образувани преписки относно неговата дейност, а към тяхната проверка ще се включат Икономическа полиция и НАП.

Следващата седмица проверяващите се местят на Рибарското селище Ченгене скеле, където от сигнали на граждани, бяха представени снимки за множество разположени каравани, кемпери, фургони, моторни лодки и др. Имотите, които ще се проверяват на Ченге скеле, са с идентификатори: 07079.10.937, 07079.10.973, 07079.10.945, 07079.10.1181, 07079.10.1238, 07079.10.1232 по КККР на гр. Бургас. Всички къмпингуващи, могат да направят бърза справка за вида и собствеността на имота, на този линк - https://kais.cadastre.bg, или чрез приложението - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.anestorov.cadastre