Диян Димов (вдясно) вече не е изпълнителен директор на пристанището. Снимка Архив Черноморие-бг

Диян Димов (вдясно) вече не е изпълнителен директор на пристанището. Снимка Архив Черноморие-бг

Икономист смени Диян Димов като шеф на "Пристанище Бургас" ЕАД. Новият изпълнтителен директор на държавното дружестгво е Янко Мелконян. Документите за вписването на направените промени в Търговския регистър са подадени днес, 14-ти май. Смяната става факт след проведен конкурс на Министерството на транспорта.

Пристанището има и нов съвет на директорите, който е в състав: Ивайло Тодоров, Мария Белкова и Янко Мелконян. На свое заседание тримата членове на борда са избрали Мелконян за изпълнителен директор на "Пристанище Бургас" ЕАД. той е икономист по образование с диплома в УНСС.

Мелконян сменя на поста Диян Димов, който ръководи пристанището от 2010 година с прекъсване от година и три месеца. Димов беше назначен при управлението на ГЕРБ през юни 2010 година. След падането на първото правителство на Бойко Борисов и идването на власт на правителство на БСП и ДПС Диян Димов е сменян с Николай Тишев от БСП. След връщането на власт на ГЕРБ, Димов отново пое управлението на държавното пристанище през октомври 2014 г. до провеждането на конкурса.