Ателието се провежда за втора поредна година

Ателието се провежда за втора поредна година

Пощенските картички отново са на мода, защото нищо електронно не може да замени чувството, което носи истинската картичка, която можеш да пипнеш, да разтвориш и усетиш…
След миналогодишния успех на ателието "Имаш поща" и тази година Българска фондация "Биоразнообразие" кани малки и големи ентусиасти в пространството "симБиотично", за да зарадват своите близки и приятели с ръчно изработена картичка от Атанасовско езеро.

Всеки участник ще може да сътвори свой личен спомен от Бургас и солниците и да го изпрати чрез импровизираната поща в "симБиотично" (от БФБ ще се погрижат писмата да се изпратят по-късно чрез "Български пощи" АД).

Красиви пейзажи, аранжирани с миди и шнурчета, собствени илюстрации или осигурени фотографии на птици и растения, декорации със сол и т.н. са само част от вариантите за картички. За всичко останало, което въображението може да роди – организаторите остават отворени и ви очакват на 22 август от 18.00 часа.
Ателието е подходящо за деца и за възрастни. Такса за участие 5 лева (включва арт материали, пликове и марки, както и безплатен вход за "симБиотично"). Ателието е част от лятната програма на пространството на Атанасовско езеро и има за цел да привлече нови приятели както на "симБиотично", така и на розовото езеро.
симБиотично“ е разположено в района на Бургаските солници, на 200 м от басейните с луга и кал, в посока града. До тук се стига лесно с велосипед или пеша от Морската градина. Има и електробусчета, които тръгват от бариерата на паркинга на Капани (в началото на велоалеята за солниците), които се движат на 20 минути до 20.00 ч. Цената на билета е 1,50 лева в посока. 
Може да дойдете и с автомобил (поемате посока Сарафово и се отклонявате вдясно към Солниците), който да паркирате на безплатния паркинг преди бариерата и по крайбрежната алея в посока Бургас да повървите 500 м до мястото.