В Инфекциозното отделение ще се лекуват само пациенти с COVID. Снимка Архив Черноморие-бг

В Инфекциозното отделение ще се лекуват само пациенти с COVID. Снимка Архив Черноморие-бг

Инфекциозното отделение на бургаската УМБАЛ става COVID отделение. Там ще бъдат приемани само пациенти, които са носители на корона вирус. Останалите случаи на други инфекциозни заболявания ще бъдат настанявани в Инфекциозното отделение на болницата в Айтос. Изключение ще има само за децата на възраст до 1 година с инфекциозни заболявания, които ще бъдат лекувани в УМБАЛ - Бургас.

В УМБАЛ - Бургас ще правят вътрешно прехвърляне на медицински сестри от по-слабо натоварени отделения към Инфекциозно отделение, за да могат да сменят колегите си, които втори месец дават дежурства.

Общо 41 са случаите на заразени с корона вирусна инфекция в Бургаска област от началото обявеното извънредно положение на 13-ти март. В община Бургас са 25, в Карнобат - 4, Руен - 4, Айтос - 3, Камено - 2, Поморие - 2, Сунгурларе - 1 и 1 в Несебър. 14 от тях са оздравели. 10 са в болница, като 9 са в Инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас и 1 е в болницата в град Айтос.

Всички настанени в болница са в добро общо състояние, с изключение на един пациент, който е в средно тежко състояние и е на кислородотерапия.

9 от регистрираните 41 пациенти в област Бургас вече са оздравели.

689 са хората под карантина в Бургаска област, от които 328 в община Бургас.