PR на НАП Бургас Христо Узонов влезе в час в Морското училище. Снимки НАП

PR на НАП Бургас Христо Узонов влезе в час в Морското училище. Снимки НАП

Образователната инициатива на НАП „Информационен ден“  „гостува“ в бургаската Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“ в навечерието на професионалния празник на училището и в юбилейната 65-а годишнина от неговото основаване. Сред официалните гости на празничните прояви бе и говорителят на НАП Бургас Христо Узунов. Той изнесе лекции на тема данъци и осигуряване пред ученици от 11-и и 12-и клас от специализираните паралелки „Митническа и данъчна администрация“. Учениците получиха интересна и полезна информация за дейността на приходната агенция, за своите права и задължения като граждани в контекста на изискването на касови бележки, както и за действията и приноса на НАП в процеса по изсветляване на икономиката ни и противодействие на опитите за заобикаляне на данъчното и осигурително законодателство. „Колкото по-висока е данъчната култура и финансова грамотност на обществото, толкова по-висока е и степента на осъзнатост при доброволното изпълнение на задълженията ни като граждани при заплащането на данъци и осигуровки“, подчерта по време на часовете говорителят на НАП Христо Узунов.  Директорът на професионалното училище инж. Христина Жабова определи като много навременна и полезна инициативата на НАП и изрази увереност, че доброто сътрудничество между Морската гимназия и териториалната дирекция на НАП в Бургас ще продължи и в бъдеще.

Информационният ден на НАП е част от дългогодишен образователен ангажимент на приходната агенция, подкрепен от МОН, като целта е да бъде постигната по-висока информираност и ангажираност сред младите хора, на които им предстои скорошно навлизане в икономическия живот.

В Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов бе отслужен празничен водосвет и осветена икона на Свети Николай Чудотворец – закрилник и покровител на училището и на град Бургас. Сред гостите бяха банкери, капитани далечно плаване и  възпитаници на училището с професионална реализация в различни структури на изпълнителната и местна власт.

Галерия