Георги Иванов (на снимката) бе удостоен с отличие на Община Бургас

Георги Иванов (на снимката) бе удостоен с отличие на Община Бургас

Георги Иванов - инспектор в Община Бургас бе удостоен с почетна значка. Предложението за това е на общинските съветници Георги Дракалиев и Николай Стоянов. Докладната им записка бе подкрепена с 47 гласа "за" на сесията на Общинския съвет в Бургас. Повод за докладната стана постъпка на Георги Иванов в резултат на която бе спасен човешки живот. Инцидентът стана на 18-ти юни около 08.45 часа сутринта в района на Моста. Мъж на видима възраст 70 години се разхождал спокойно по Моста на бургаския плаж. По това време в района патрулирали двама служители от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" в общинската администрация.

Възрастният мъж слязъл по стълбите до пристана и внезапно скочил във водата. Това било забелязано от общинския инспектор Георги Иванов. Той незабавно хвърлил на давещия се спасителен пояс, но самоубиецът вече потъвал. Тогава инспекторът от обществен ред сам скочил в морето, извадил го и му оказал първа помощ. Възрастният мъж е изхвърлил водата от дробовете си и е откаран в на пръв поглед стабилно състояние в болница от извиканата на място линейка.

Почетната значка, с която Георги Иванов бе удостоен с решение на ОбС, ще му бъде връчена на тържествената сесия на 6-ти декември - Никулден. По традиция навръх празника на Бургас кметът Димитър Николов връчва присъдените през годината отличия.