Актрисата си партнира с Христо Шопов за първи път след 28 години

Актрисата си партнира с Христо Шопов за първи път след 28 години

"Всичко или нищо" е постановката, която събира на една сцена Ирини Жамбонас, Лилия Маравиля и Христо Шопов. Спектакълът бургаските зрители могат да гледат на 13-и октомври от 19:00 часа в зала НХК. Режисьор на постановката е Лиза Шопова. Театралното представление е част от пилотното издание на фестивала на изкуствата "Порт Прим Арт Фест".

Звездата на Ирини Жамбонас, изгрява още когато тя е на 16 години с емблематичния филм на Николай Волев "Маргарит и Маргарита". "Бях част от театралното студио на Филип Трифонов" - разказва тя. "Той е моят пръв учител в актьорската професия. Беше споменал моето име на режисьора, за ролята на Маргарита. Извикаха ме на пробни снимки и нещата се получиха. Семейството ми ме подкрепяше абсолютно. Винаги сме се разбирали страхотно", споделя тя.

От тези години, датира приятелството ѝ с Христо Шопов, който играе ролята на Маргарит. Близки ѝ стават и сестрата на Христо Шопов - Лиза и неговата партньорка от "Индиански игри" на Иван Андонов и състудентка на Лиза в "Златния клас" на проф. Азарян - Лилия Маравиля, с която по-късно Ирини Жамбонас играе в изключително успешния сериал "Връзки". Четиримата се събират заедно, за "Всичко или нищо". Пиесата Лиза Шопова написва специално за тримата актьори. За Христо Шопов и Ирини Жамбонас, това е пръв общ проект 28 години след "Маргарит и Маргарита".

"За мен, истинското събитие в тази пиеса, е Лиза", казва Ирини Жамбонас. "Нейно е майсторското водене в правилната посока и умението да работи фино, в детайл. Ролите са написани за нас, но разбира се, не става дума за истинските "нас". Ние се превъплътяваме в персонажите. Няма нищо по-особено от този процес. Пътят, който винаги се извървява е еднакво труден и отговорен. Мисли се конкретно за сцените и пиесата и резултатът е налице", обобщава тя.  

"Всичко или нищо" е предизвикателство като работа. Киното и театъра са коренно различни изкуства, така че общата ни творческа задача с Христо Шопов този път е друга. След изминалите години, всичко е интригуващо. Вече сме по-осъзнати и всеки има своите натрупвания. Всички сме силни характери, говорим на един език и сме една кръвна група. Сцените се случват спонтанно. Много е интересно, когато имаш допълвания с хора, които обичаш и мислиш в една посока с тях. Комбинацията е печеливша за всички, но в никакъв случай не бих казала, че е лека или лесна", признава Ирини Жамбонас. "Единствената разлика е, че си по-спокоен и ти е по-приятно, защото знаеш, че играеш с колеги, с които те свързва еднакъв вкус и приятелство. Работи се много по-задълбочено и любопитно. Различния разбира се - винаги има", допълва актрисата.

Вижте една дама, която не се страхува от предизвикателствата: Ирини Жамбонас, в компанията на също толкова емоционално наситените Лилия Маравиля и Христо Шопов във "Всичко или нищо" на Лиза Шопова, на 13-и октомври, от 19:00 часа, в зала НХК Бургас. Билети се продават на касата на НХК.

"Порт Прим Арт Фест" се организира от Община Бургас и гранд хотел и СПА "Приморец".