В Бургас кампанията ще се проведе на Компаса

В Бургас кампанията ще се проведе на Компаса

Фондация "Искам бебе" организира съвместно с Ротаракт България благотворителна кампания под надслов "С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми". Националната инициатива ще се проведе на на 7-ми и 8-ми март едновременно в 11 града в България и в нея ще участват 20 Ротаракт клуба.

В Бургас тя е подкрепена от "Бургас Пиргос". На 7-ми март в часовете между 11.00 и 17.00 ч. и на 8-ми март между 11.00 и 13.00 часа членове на клуба ще бъдат пред Компаса на улица "Александровска". Всеки, който желае да подкрепи кампанията може да дари 5 лева и срещу тях ще получи цвете. Средствата ще бъдат събирани в специално запечатани за целта урни и ще бъдат дарени на фондация "Искам бебе", която ще подпомогне двойка, която се бори за своето щастие. Изборът ще бъде осъществен чрез жребий в присъствието на представители на двете организации.

По официални данни, проблемът с репродукцията засяга повече от 145 000 двойки в България. Ротаракт призовават за гласност пред обществото и отворена комуникация относно деликатни теми като въпросната, които не са толкова често засягани.