Мюзикълът Чаплин ще бъде представен на сцената на Летния театър в Бургас на 20-и септември от 20.00 часа

Мюзикълът Чаплин ще бъде представен на сцената на Летния театър в Бургас на 20-и септември от 20.00 часа

Бургазлии  и гостите на града ще видят историята на Чаплин, разказана с любов, одобрена  от наследниците на великия актьор. Тя оживява в най-новия мюзикъл от Крис Къртис и американския драматург Томас Миън, в Бургас, на сцената на Летния театър, от 20 часа, в неделя, 20-и септември. 

Веднага след изпълнението на  Бродуей в края на 2018 г, творбата е номинирана за девет награди, сред които за "Най-добър мюзикъл" и "Най-добра-музика". Изпълнявана е в Русия, Бразилия, Германия, Израел, Белгия, Холавдия, Чехия, предстои премиерата й в Лондон.

Българският екип  с режисьор Борис Панкин, Мариан Бачев  и  екипа на Варненската опера под ръководството на диригента  Страцимир Павлов разказват мозайката на пъстрия живот на Чаплин вълнуващо, разсмиващо и трогателно! Мюзикълът е изключително талантливо, богато и оригинално написан, като се минава през основните музикални теми, композирани лично от самия Чаплин за филмите му. Диригентът Страцимир Павлов успява да извади главното послание, което носи малкия скитник – обичта към живота! Детето, извадено от сиропиталището, стига върха на световната слава, за да покаже, че волята и стремежа към живот на Чаплин е по-силен от всичко и от всякога! Всички герои от мюзикъла са действително съществували лица. "Сълзата и усмивката са секрета на добрия филм" – казва самия Чаплин! Такова е и настроението на зрителите на мюзикъла. Спектакълът се "възприема на един дъх" -  актьорите са изцяло отдадени на ролите си. Апогей е речта на фюрера, произнесена от Чаплин във "Великият диктатор", в която се говори за Обич! Не за омраза! Ние имаме нужда от обич! Чаплин цял живот дарява обич! Когато на финала дикторът казва "Моля, посрещнете великия Чарли Чаплин" при трогателното присъждане на почетната награда "Оскар" през 1972 г., публиката избухва в аплодисменти. Име-легенда, име-икона за артистичните среди, една от най-ярките личности на 20-и век!

На днешния красив празник, в който си пожелаваме вяра, надежда и любов, подарете си обич, подарете билет за мюзикъла "Чаплин" на любимия човек!

Билетите се продават на касата на Часовника, в мрежата на Евентим и Грабо.

Галерия