Кирил Георгиев (вдясно) сподели добрите си взаимоотношения с университета и с проф. Сотир Сотиров. Снимки Авторът

Кирил Георгиев (вдясно) сподели добрите си взаимоотношения с университета и с проф. Сотир Сотиров. Снимки Авторът

IT фирма обзаведе IT лаборатория на държавния ВУЗ. Тя е разположена в сградата на Техническия колеж в непосредствена близост до лабораториите на Центъра за върхови постижения "Уните". От фирмата са осигурили финансов ресурс, за да бъдат закупени бюра, столове, дъски и са предоставили компютрите и мониторите, с които студентите ще се обучават.

"Това е нагледен пример за връзката между бизнеса и образованието. По този начин помагаме на студентите да работят в нормална среда", каза при откриването на лабораторията ректорът на университета проф. Магдалена Миткова.

"От две години имаме установени трайни отношения с университета благодарение на професор Сотир Сотиров", каза Кирил Георгиев - представител на фирмата. Тя се занимава с разработка на софтуерни решения като услуги и консултации в областта на IT.

В рамките на откриването на лабораторията студенти и гостите имаха възможност да разгледат другите зали на Центъра за върхови постижения "Уните". Определен интерес предизвиката двата робота Neo и Cruzr. И двата умеят да танцуват, и да изпълняват зададени им задачи. Cruzr е приложим в сферата на образованието и туризма. Той може да доставя книга от библиотеката или да посреща гости в хотел.

 

Галерия