Министърът в оставка Росен Желязков (вторият отляво надясно) посети Конгресния център в Бургас. Снимки Черноморие-бг

Министърът в оставка Росен Желязков (вторият отляво надясно) посети Конгресния център в Бургас. Снимки Черноморие-бг

IT компании и Организацията по охрана и земеделие към ООН имат свои офиси в бургаския Конгресен център. Новата сграда, която е построена в Зоната за обществен достъп на пристанището, предоставя отлични условия за целогодишно провеждане на събития от различен тип, включително форуми от най-високо ниво. Инвестицията, в размер на 13,6 млн. лева, е осигурена от бюджета на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура".

Конгресният център, който вече има акт 16 и функционира бе посетен днес от министъра на транспорта и съобщенията в оставка Росен Желязков. Той бе придружаван от областния управител на област Бургас Вълчо Чолаков, от директора на ДП "Пристанищна инфраструктура" - Бургас Ивайло Иванов.

Конгресният център е с капацитет за събития с 800 души. Двете основни зали, в които вече са се организирали семинари, са "Черноморие" и "Форос". Тази година събитията започват през юни.

"Бургас ще си върне своята атрактивност, както по отношение на летния туризъм, така и за целогодишен конгресен туризъм", каза министърът на транспорта и съобщенията Росен Желязков. "Нашето желание е старата инфраструктура да приеме нов облик и да се развива спрямо новите реалности", допълни още министърът в оставка.

Галерия