Бранимир Недков е един от изпълнителите в концерта. Снимки Държавна опера

Бранимир Недков е един от изпълнителите в концерта. Снимки Държавна опера

Бургаската опера ще зарадва зрителите си с концерта "Канцонети и оперни бисери". Той е на 12-ти декември, понеделник, от 19.00 часа във фоайето на Операта. Там ще звучат популярни италиански и испански канцонети, зареждащи с енергията на южния темперамент, както и популярни арии, дуети и ансамбли из оперното творчество. Атрактивната селекция от известни заглавия ще бъдат изпълнени от чудесни млади солисти на Държавна опера – Бургас. Пред бургаската публика ще се представи отново тенорът Андрея Мирчев, който е отскоро в солистичния състав на Операта.

Вторият млад оперен певец от триото е Яни Николов, тенор, който също участва в камерната проява, посветена на френската музика, преди дни влезе в образа на Парис в комичната опера от Офенбах „Хубавата Елена“, на 16 декември излиза на сцената в операта „Тоска“, в ролята на Сполета, а на 22 декември ще е солист в меса „Нелсън“ от Йозеф Хайдн на Коледния концерт в Операта под диригентската палка на маестро Йордан Дафов.

Баритонът Бранимир Недков, добре известен на бургаската публика с участието си в оперни, оперени заглавия, мюзикъли и детски спектакли, както и в популярното трио „Deja vu”, е третият певец, който, заедно с колегите си и хубавата музика, ще създаде комплексни предпоставки за сътворяването на вълнуващо събитие с празничен привкус.

Тримата талантливи певци от мъжкия солистичен състав на Бургаската опера ще се погрижат присъстващите на концерта „Канцонети и оперни бисери“ да съпреживеят вълнуващо музикално събитие, което ще ги зареди задълго с усещане за духовен подем. На рояла ще бъде пианистката Илиана Тодорова – напълно импонираща, като стил, настроение и изпълнителско ниво, на солистите. В програмата на концерта на 12 декември ще прозвучат известни канцонети: “Core 'ngrato” от Салваторе Кардило,, “Non ti scordar di me“ и “Върни се в Соренто” от Ернесто де Къртис, “Mammа” от Чезаре Биксио, „Amapola“ от Лакале, „A vucchella“ от Паоло Тости,  „О sole mio” от Едуардо ди Капуа, популярни серенади, както и арии, дуети и ансамбли из творчеството на оперни композитори.

Галерия