Полският колоездач Марсел Богуславски пръв финишира и стана победител в 4-ия етап от 69-та колоездачна обиколка на България. Снимки Черноморие-бг

Полският колоездач Марсел Богуславски пръв финишира и стана победител в 4-ия етап от 69-та колоездачна обиколка на България. Снимки Черноморие-бг

Италианският колоездач Франческо Ди Феличе запази жълтата фланелка след края на четвъртия етап от 69-то издание на Международната обиколка на България. Той стартира с жълтата фланелка днес и не се раздели с нея до края на етапа от Сливен до Бургас, който е с дължина 144 километра. Така Франческо Ди Феличе ще продължи да носи жълтата фланерка и през последния пети етап на обиколката, който ще завърши в Момчилград. Той продължава да оглавява временното индивидуално класиране.

120 колоездачи от 20 отбора от 3 континента и общо 20 националности участват в обиколката на България. За петте дни те ще изминат общо над 800 км по разнообразно и доста трудно трасе в цялата страна.

Четвъртият етап днес бе с финал по улица "Александровска", а награждаването събра любителите на колоездачния спорт на площад "Атанас Сиреков", пред сградата на Община Бургас.

Фланелката за най-млад състезател спечели Кирило Царенко, който е втори във временното индивидуално класиране. Фланелката за най-добър катерач в четвъртия етап заслужи Алексис Гуерин, който е четвърти във временното индивидуално класиране.

Наградите на победителите връчиха кметът на Бургас Димитър Николов, председателят Комисията по спорт, деца и младежки дейности Георги Маринчев, зам.-кметът по спорт в Община Бургас Диана Саватева, Андрей Рунчев - директор на ОП "Транспорт".

Галерия