Иван Вълков обсъжда детайлите по Коридор № 8 в Италия

Участие в нея взеха представители на всички държави през които минава Коридор № 8 – Италия, България, Македония и Албания.

 

Начало на този коридор са пристанищата Бари-Бриндизи (Италия), а крайната дестинация са пристанищата Бургас-Варна.

Изключителен интерес към Коридора има от страна на италианските търговци и предприемачи, тъй като смятат, че това е вай-прекия за тях път до бившите страни на ОНД, Кавказ и Средния Изток.

Българската презентация бе насочена в посока реално усвояване на средствата по оперативна програма "Транспорт", свързани с Коридор № 8. "За нас това е от изключително важно значение в настоящия момент на икономическа криза. По тази Оперативна програма се финансират едни от най-важните инфраструктурни обекти на наша територия: Автомагистрала Тракия – изграждане; Железопътен участък Бургас-Пловдив – реконструкция;  Железопътен участък Пловдив-София – реконструкция", каза народният представител от Бургас Иван Вълков.

В българската делегация участваха още представители на парламента, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Българо-италианската търговска камара.