Иван Вълков: Ще има ремонт на пътя Бургас-Малко Търново

Това заяви председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към НС Иван Вълков - бургаски депутат от ГЕРБ.

 

"20 години този път не е бил основно ремонтиран. Сега, когато той започва не е коректно да се спекулира с темата с цел извличане на политически дивиденти. И на нас ни се иска отсечката да е като нова в най-скоро време, но да не забравяме, че става въпрос за повече от 60 километра участък, за който правителството на ПП ГЕРБ ще отпусне над 30 милиона лева", категоричен е народният представител.

По думите му фирмата изпълнител е закъсняла с един месец с мобилизацията на техниката.

"Срещнах се с жители на Малко Търново, които се опасяват, че разкопания мост над река Велека няма да бъде завършен до зимата, тъй като стои разкопан вече втори месец. При това положение той може да не издържи през най-студените месеци. Ангажирал съм се лично да изискам проверка в Пътната агенция дали се спазва линейния график на изпълнение на ремонта на моста. Ще направя всичко възможно това съоръжение да функционира нормално през предстоящата зима", обясни Иван Вълков.