Победителите участваха в гала концерта в Летния театър. Снимки Лина Главинова

Победителите участваха в гала концерта в Летния театър. Снимки Лина Главинова

Ивана Муцкова от Пловдив спечели "Гран при" в тазгодишното издание на националния консурс "Музикален импулс". Той се организира от арт център "Точно време" с подкрепата на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие". Тази година във фестивала участваха 120 деца и младежи от цялата страна, възпитаници на 32 вокални школи от 23 града. Тежката задача да излъчи най-добрите сред тях се падна на изключително експертното жури в състав: доц. Етиен Леви, Мая Райкова (БНР), Атанас Стоянов (Наско от БГ Радио) и, разбира се, специалния гост, долетял от Лондон за конкурса - Уилям Лестър - вокален педагог със сериозен опит в музикалната индустрия, както и в предавания като "The Voice UK", "The Voice Kids UK", "The X Factor UK" и други големи продукции във Великобритания.

Пловдивчанката Ивана, освен "Гран при", спечели и Специалната награда за изпълнение на българска песен. Един от членовете на журито - британецът Уилям Лестър сподели, че е удивен от таланта на Ивана и твърдо вярва в нейното бъдеще на голям артист. Педагогът от Лондон още изрази своето възхищение от "Музикален импулс" и поздрави организаторите от ат център "Точно време" за професионализма и цялостната концепция на форума. Ивана получи своята "Гран при" статуетка не от кого да е, а от изпълнителния директор на фондация "Димитър Бербатов" - Димитрина Ходжева, която бе специален гост на бургаския фестивал и неотлъчно следеше изпълненията на младите таланти по време на целия конкурс.

Наградата на победителката бе връчена на тържествения гала концерт, озаглавен "Бъдещите големи звезди на България".

Оценявайки представянето на участниците през двата конкурсни дни, журито определи наградените, а най-добрите сред тях имаха честта да пеят на сцената на Летен театър. Освен тях, в програмата бяха включени и някои много специални гости. Лидия Ганева – представилката на България на "Детската Евровизия 2016", избра да представи и изпълни за първи път на живо новата си песен "Милиони причини" именно на тази сцена. Другата малка голяма гостенка, превърналата се в емблема на талантливите деца на България – Крисия, зарадва многобройните си фенове със своите версии на някои световни хитове, както и с изпълнението на вечната българска песен "Я кажи ми, облаче, ле бяло". За публиката имаше и още една изненада, а именно дуетното изпълнение на председателя на Арт център "Точно време" и инициатор на конкурса, Стефан Лалчев и финалистката в "България търси талант" Поли Иванова, което накара публиката да избухне в аплодисменти. Стефан Лалчев също бе и един от водещите на концерта, партнирайки си с Наско от БГ Радио.

Галерия