Дражев зададе и няколко въпроса, свързани със стадион и клуб Черноморец. Снимка Лина Главинова

Дражев зададе и няколко въпроса, свързани със стадион и клуб Черноморец. Снимка Лина Главинова

Димитър Николов е взел на концесия местната организация на БСП в Бургас. Четерима-петима, без председателя Корнелия Нинова, в структурата на БСП вече са се разбрали с него. Но не е виновен, този който яде баницата. Всички политически партии, които ще участват на местните избори имат един кандидат за кмет и това е Димитър Николов. Това заяви Ивайло Дражев. Той беше номиниран като независим кандидат за кмет, издигнат от БСП. Червените в морския град обаче решииха, че не отговаря на изискванията и кандидатурата му не бе разглеждана на общинската конференция на партията. На нея делегатите избираха между останалите двама номинирани - Николай Тишев и Димитър Стоянов. И двамата са настоящи депутати от коалиция "БСП за България", избрани от Втори многомандатен район - Бургас. На конференцията Тишев събра повече гласове и той остана номинацията на БСП - Бургас за вота през октомври.

"Аз съм дал съгласието си да бъда независим кандидат за кмет подкрепен от БСП и ако на националната конференция на партията има промяна на решението, взето от местната структура, аз ще участвам", така Дражев отговори на въпрос на "Черноморие". Ако националният форум на партията поотвърди номинацията на БСП - Бургас, Дражев ще участва като независим кандидат за кмет и ще води листа за съветници. "Тепърва ще става ясно дали ще бъда издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от политически партии", допълни Дражев.

Той настоява от Община Бургас да дадат отговор на въпроса: "Кой е виновен да бъдат откраднати стадион "Черноморец" и Колодрума?" и "Защо се стигна до това състояние на клуба?". Според него, не е редно Общината да организира 100-годишнината на "Черноморец", след като тя е допринесла за унищожаването му. "Този клуб няма нищо общо с автентичния "Черноморец". Аз притежавам емблемата на клуба", допълни Дражев.