Ивелина Василева се срещна с жители на Камено

Ивелина Василева се срещна с жители на Камено

Нова детска площадка ще бъде изградена в каменското село Русокастро. Бъдещата придобивка е с държавно финансиране, което вече е одобрено.

"Облагородяването на района около крепостта Русокастро е с изключително значение, защото тази местност крие огромен потенциал за развитие на историческия туризъм. Винаги съм съдействала на община Камено, на кмета Жельо Вардунски за подготвянето на важни проекти в тази посока, тъй като това историческо богатство, пазещо в себе си драматични национални събития, може да се превърне в топ дестинация", заяви кандидатът за народен представител от коалиция "ГЕРБ - СДС" във Втори многомандатен избирателен район - Бургас - Ивелина Василева на среща с жителите на Камено.

През последната година в района около крепостта се изграждат с европари зона за отдих и атракции, както и път до върха.

Не малко проекти бяха изпълнени за община Камено през последния манадат, благодарение на усърдната работа на правителството.

През 2020 г.  започна и дългоочакваният ремонт на пътната отсечка Русокастро - Трояново.  Пътят е с дължина малко над 6 километра,  в изключително лошо състояние е, непроходим за автомобилния трафик. На тази важна отсечка не е правен ремонт близо 50 години.

Ремонтът ще осигури бърз достъп до Крепостта,  ще осигури свързаност на селата Желязово, Русокастро, Ливада с общинския център  гр. Камено.

Опуснати са средства и за други важни пътни отсечки  град Камено – село Свобода, село Трояново – село Вратица и село Винарско – село. Кръстина.

В края на 2019 година Камено се сдоби и с нов модерен площад. Инвестицията е благодарение на финансиране по постановление на МС.

Със средствата бяха изградени изцяло нова инфраструктура на централния парк, заключен между улица "Освобождение", улица "Георги Кондолов" и улица "Неделчо Камбов" в самия град. 

През следващата година ще бъде ще бъде разширена детската градина в каменското село Черни връх. В нея се обучават и възпитават деца от село Константиново, село Тръстиково и село Полски извор, община Камено. Районът през последните години се развива изключително интензивно предвид удобството от близостта на областния център.

"Радвам се, че успях да съдействам за финализирането на договорните отношения между община Камено, читалище Просвета-1927 и отговорните институции по един значим културен проект, който в  следващите месеци ще бъде факт", каза още Ивелина Василева.

Културният дом в Камено ще бъде цялостно преобразен през следващите месеци по проект "Назад към лютиерството и корените на каийлии" по програма "Развитие и популяризиране идентичността на територията на МИРГ".

Купуването и продаването на гласове е престъпление!