Книгата ще бъде представена на 6-ти октомври

Книгата ще бъде представена на 6-ти октомври

Иво Сиромахов ще представи новата си книга "Бай Тошо". На страниците на сатиричното четиво популярният български писател, журналист, драматург и сценарист, взима на мушка родната политическа класа. Срещата с него е на 6-ти октомври от 17,30 часа в зала "Ахело" на гранд хотел и СПА "Приморец", входът е свободен. Литературната премиера е част от VI Фестивал на изкуствата "Порт Прим Арт Фест", организиран от знаковия бургаски хотел.

"Бай Тошо" показва България в наши дни. Кризата в парламента се разраства с всеки изминал ден, в който политиците продължават да се мотаят и да не достигат до консенсус за правителство. Народът става все по-нетърпелив, а крясъците "Оставка" - все по-шумни и многобройни. Опитали всяка възможна рокада в управлението, която да запази постоянния приток на обществени поръчки и милиони по сметките им, дори задкулисните кукловоди са се оказали в безизходица. Перфектният човек за позицията просто не съществува.

Но какво, ако кандидатът не е човек? В пристъп на гениалност един олигарх ще се възползва от модерните технологии, за да предложи нов „баща на нацията“, когото мнозина вече познават. И ето го – един бутон Install по-късно –  „Бай Тошо“ е отново сред живите... Ей сега ще я оправим тази държава! Холограмата на „Бившият Първи“ поема властта. „А какво ли би станало, ако чалга певица управлява България“ – пита Сиромахов. Още интересни въпроси и отговори ви очакват на страниците на книгата.

Любопитното четиво е обилно напоено с характерното чувство за хумор на автора на "У майкини" и "Майкини и другите", подплатено с дебел слой нагарчаща ирония за времената, в които живеем. Проницателен, тъжно-смешен и може би малко плашещ, романът чертае картината на някак познато общество, в което демокрацията е блян, а корупцията – основна форма на управление.