От АПИ избраха изпълнител на ремонтните дейности

От АПИ избраха изпълнител на ремонтните дейности

Обществената поръчка за избор на фирма изпълнител на основния ремонт на пътя към селата Росен, Веселие и Ясна поляна е приключена, като са извършени всичките необходими действия по оценка на техническата част, отворени са офертите и вече е обявен изпълнител за основния ремонт на 21 километровото трасе. Новината съобщи бургаският народен представител от "Продължаваме Промяната" Константин Бачийски.

"Това, което не беше свършено за десет месеца от служебния кабинет, сега беше направено и то само за десет дни", коментира депутатът.

Пътят към тези населени места не е правен основен ремонт от близо 35 години, а заради лошото му състояние местните жители излязоха на протест и на 8 юли блокираха главния път "Бургас - Созопол".

Тогава Константин Бачийски се срещна с протестиращите граждани и като народен представител от региона пое отговорността лично да проследи развитието на казуса и да проведе разговори с министъра на регионалното развитие и благоустройството, както и с председателя на Агенция "Пътна инфраструктура". На протеста присъстваше и кметът на Созопол Тихомир Янакиев, които също положи много усилия по този казус.

Същевременно стана ясно, че парите за ремонта са предвидени в бюджета.

На протеста Константин Бачийски пое отговорност и даде дума на жителите на селата Росен, Веселие и Ясна поляна, че ще направи всичко възможно за да се реши проблема.

"Нека жителите от региона знаят, че когато дам дума, я изпълнявам. Гарантирах им, че обществената поръчка ще бъде финализирана от страна на държавната администрация до месец и това се случи само за 10 дни. За разлика от много хора, които просто говорят, за мен много по-важно е какво реално мога да направя за решаване проблемите на хората. Моята сила е в това, че разбирам от детайлите на нещата и когато идентифицирам един проблем, намирам работещо решение. Благодарение и на отличната работа и доброто взаимодействие на БРРБ  и АПИ нещата се случиха и се видя, че държавата може да работи бързо и в интерес на гражданите, когато има силна воля за това. След отварянето на процедурата е ясно, че има подадени общо пет оферти и вече е избран изпълнител, важната стъпка за хората е направена", заяви Бачийски.

Галерия