Избраха "Топ 10" на Спортното училище и четвърти на Олимпийските игри. Негов личен треньор е баща му Радослав Суслеков. Денислав бе избран и за "Бург на годината" в класацията на "Радио 1".

 

На второ място в "Топ 10" на Спортното училище се класира Мирослав Милков - свободна борба с личен треньор Николай Милков. Той зае трето място на Европейското първенство за кадети, второ място на Републиканския шампионат и първо място на Международен турнир по свободна борба.

Третото място си поделят Ясен Георгиев и Антоан Андонов - спортна акробатика. Техен треньор е Радослав Александров. Тази година двойката спечели четвърто място на Световното първенство за мъже, златен медал от Републиканското първенство за мъже и злато от Международен турнир.

Четвърти в класацията на училището са Георги Терзиев - футбол и Илиян Илиев бокс. Петото място си поделят Бойчо Бойчев - свободна борба и Мария Матева - художествена гимнастика. Шести в класацията е Габриела Костова - баскетбол. Седми - Полин Митова - лека атлетика и Добромира Иванова - плуване. Осмото място е за - Николай Василев - бокс и Ахмед Тунджай - класическа борба. На девето място са - Ивана Кирова - свободна борба и Стоян Андонов - колоездене. Десети в класацията е Жанина Трашлиева - художествена гимнастика.

Отличията ще бъдат връчени днес на традиционния вече "Бал на 10-те най-добри спортисти". Ще бъде отличен и един от треньорите.

 

Снимка Етелка Пирева