Емилия Христова ще ръководи район Одесос до избора на нов кмет. Снимки ОбС - Варна

Емилия Христова ще ръководи район Одесос до избора на нов кмет. Снимки ОбС - Варна

Емилия Христова беше избрана за временно изпълняваща длъжността кмет на варненския район "Одесос". С 37 гласа "за" и 4 "въздържали се" Общинският съвет реши тя да поеме временно управлението на централния район. До днешното решение се стигна, след като бяха прекратени пълномощията на избрания през есента кмет Цветнен Цветков.

Емилия Христова е завършила специалност "Българска филология" и специалност "Право". От 2008 г. е част от екипа на район "Одесос".

На предходното заседание на местния парламент тя заяви, че се ангажира до избора на нов кмет да осигури нормалната работа на администрацията. "Това означава да не пада качеството на административните услуги, да се следва стриктен контрол по отношение на благоустройството и комуналните дейности, да се спазва стриктно разходването на бюджета в частта за район "Одесос", поясни Христова.

Заседанието на Общинския съвет започна с минута мълчание в памет на Таня Василева, бивш кмет на район "Одесос" и директор на дирекция "Социални дейности" в Община Варна, която ни напусна на 9-ти март.