Решението бе взето на заседание на местния парламент във Варна. Снимка ОбС Варна

Решението бе взето на заседание на местния парламент във Варна. Снимка ОбС Варна

Заместник-кметът на варненския район "Приморски" Мартин Баръмов поема временно управлението на най-големия варненски район. Това гласува  местният парламент на днешното си заседание, след като Общинската избирателна комисия прекрати пълномощията на избрания през есента кмет Николай Желязков.

Темата за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на районите "Одесос" и "Приморски" предизвика няколкочасови дебати в зала "Пленарна". Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация Общинският съвет трябва да избере сред един от заместник-кметовете на района. Район "Приморски" към момента има само един зам.-кмет, за разлика от район "Одесос", който е с двама зам.-кметове - Атанас Христов и Емилия Христова. След няколко гласувания не се стигна до избор на временно изпълняващ длъжността кмет на "Одесос", който да замести Цветнен Цветков, също с прекратени от Общинската избирателна комисия пълномощия.

За район "Приморски" съветниците гласуваха предварително изпълнение на решението, за да може да се отблокира работата на кметството.

Общинският съвет ще продължи работа утре, 22-ри февруари, в 10:00 часа с обсъждане на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2024 г.