DSC_3853-1

DSC_3853-1

Изгониха съветник от НФСБ на протеста за тока в Бургас

с излезлите на улицата, докато не беше разпознат от хората. "Г-н Дражев, вие сте комунист. Махнете се оттук. Това е протест на народа. Хората не са дошли да ви слушат", провикна се един от протестиращите.

"Те са провокароти. Тебе кой те праща", репликира го Дражев. Думите му бяха заглушени от виковете на скандиращите "Мафия, мафия". След кратки пререкания съветникът беше изгонен от протеста.DSC_3887DSC_3864

Хората поискаха отново намаляване на цената на тока и анулиране на сметките за януари. "Мен не ме топли падането на Бойко (премиерът обяви днес, че подава оставка), а сметките за януари да бъдат анулирани", заяви протестиращ.DSC_3883

"Оставката на премиера е свързана с боя, който стана снощи в София, чрез провокатори. Бургас никога не е бил окървавяван и няма да допуснем това да стане. От Бургас падат партии и се чакат във властта, но този път не трябва да се качат във властта. Искаме Велико Народно събрание, мажоритарен вот и намаляване на броя на депутатите. Водят се на държавна ясла 240, а са там 80 човека", заяви общественикът д-р Петър Бодуров.

"Против всякакъв вандализъм сме. Нашият красив град е спокоен, но не е заспал. Ще искаме да бъдем чути. Работещи хора сме. Има правителство, има институции. Ние плащаме данъци.
Искаме разумни сметки за ток, повече прозрачност, повече гражданска позиция, която да бъде чувана от политиците. Днес те се заиграват и си говорят по между си, а в крайна сметка ние сме важните хора. Ще се събираме всяка вечер, докато не бъдем чути", заяви и Веселин Велков.
Хората настояха още за ревизия на договорите с дружествата, за решаване на проблема с ЕРП-та, за по-ниска цена на тока.
Текст Десислава Георгиева
Снимки Лина Главинова