Изгоря заведение на Северния плаж в Бургас

Въпреки бързата намеса на пожарникарите, заведението е изгоряло до основи. Потушаванате на пожара е попречило неговото разпространение.

Сигналът за пожара е бил подаден от минаващи по това време по алеята бургазлии. Те се прибирали от заведение, когато отдалеч забелязали пламъците. Веднага набрали 112. "Реакцията беше светкавична. Веднага дойде полицейски патрул, а на третата минута и пожарните", разказаха очевидци. Те са забелязали мъж в близост до горящото заведение. Той обаче е изчезнал преди появата на полицията.

"Бар код" бе сред посещаваните нощни заведение на Северния плаж през миналото лято. Тази година то все още не беше отворено. Барът е собственост на 29-годишен мъж и бе изграден на плажа преди няколко години.

Причинит за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване, уточниха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР Бургас.

На Северния плаж може да има 29 заведения. Броят им бе редуциран с 5 след актуализация на скицата от страна на община Бургас. Голяма част оттях все още не работят. Очаква се да отворят със започването на туристическия сезон.

Две обходни двойки спасители ще обикалят ивицата от днес. Това се налага, заради затоплянето на времето и очакванията на плажуващи през почивните дни.