Строително-монтажните действия продължават. Снимки Община Варна

Строително-монтажните действия продължават. Снимки Община Варна

Изграждат пешеходните пасарелки на новото трасе по булевард "Васил Левски" - от улица "Подвис" до улица "Г. Пеячевич", съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" към Община Варна. Съоръжението в участъка между булевард "Цар Освободител" и булевард "Сливница" е с изградени кули и монтирани ферми, работи се по стълбищата, площадките, както и изграждането на осветлението. Предстои доставка и монтаж на асансьори. Пасарелката в участъка между булевард "Сливница" и булевард "Владислав" е с изградени кули и монтирана ферма, а на "Ян Палах" - с изградени кули, предстои монтаж на стоманената ферма. Приключен е монтажът на пасарелката на улица "Капитан Райчо Николов".

99% от ВиК инфраструктурата по обекта е изградена, остават довършителни работи - монтаж на капаци за дъждоотводнителните шахти, на облицовки, на парапети и мантинели и др. Около 90% е готово  уличното осветление, реконструкцията на електро - и телекомуникационните мрежи. В готов вид са мостовите съоръженият на булевард "Васил Левски", пресичащи булевард "Владислав Варненчик", булевард "Сливница", булевард "Цар Освободител" и улица "Свобода". Довършителни дейности се извършват по мостовото съоръжение и по конструкцията на дерето в участъка на улица "Прилеп".

При изграждането на новото трасе на булевард "Васил Левски" са положени около 50 000 тона асфалт, работи се по програмата за озеленяване, съобщават още от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

Галерия