Олга Могалина подари на Тонко Фотев луксозен албум. Снимки Лина Главинова

Олга Могалина подари на Тонко Фотев луксозен албум. Снимки Лина Главинова

Изложба “Куполи на света – руска храмова архитектура" може да се види до 4-и март в зала "Петя Дубарова" на културен център "Морско казино". Гостуващата експозиция от Москва включва 19 живописни платна и фотографии. Посетителите ще се докоснат до едни от най-известните руски храмове "Благовещенский собор" - Кремъл, "Московский храм", храм "Василия Блаженного", “Богородский храм". Редом с маслата, в изложбата могат да се видят фотографии, сред които "Руская красавица", "Веселни звон".

Подредените платна са част от благотворителния фонд на Международната творческа асамблея "Славянски традиции". Лично Олга Могалина, основател на Международната творческа асамблея и президент на благотворителна фондация "Славянски традиции" дойде в Бургас, за да представи изложбата "Куполи на света - руска храмова архитектура" - живопис и фотографии. Съорганизатори на благородната инициатива застанаха почетният консул на Руската Федерация в Бургас - Тонко Фотев и Живко Табаков - председател на Комисията по туризъм към Общински съвет - Бургас. Сред гостите бяха много руски и български граждани. На събитието присъства Валентин Люцканов - главен секретар  в Областна администрация, Тодор Стамболиев - омбудсман на Бургас.

Преди откриването на експозицията Олга Мочалина подари на почетния консул Тонко Фотев луксозния албум "В името на мира на земята". Изданието включва публикации от ежегодния конкурс "Славянски традиции", в които участват автори на различна възраст от всички точки на земята и регионите на Русия, научи сайт "Черноморие".

Гостуващата изложба  "Куполи на света - руска храмова архитектура" - живопис и фотографии се откри в навечерието на честванията по случай 140 години от освобождението на България от османско владичество.

Галерия