Експозиционните табла са подредени във фойаето на Културен дом на НХК

Експозиционните табла са подредени във фойаето на Културен дом на НХК

Изложба показва костюмите от филма "Записки по едно предателство" на режисьора Георги Дюлгеров. Таблата са подредени във фойаето на Културен дом на НХК.

Бургазлийката Стамена Стоева дебютира като художник костюми в най-новия филм на режисьора Георги Дюлгеров. Темата разкрива костюмите в детайл и проучването на епохата. Презентацията набляга на процеса по изработката, избора, скрояването и патинирането на костюмите, съобразени с персонажите на филма. Получавайки пълна свобода от художник постановчика на филма Георги Тодоров - Жози, костюмографът Стамена Стоева успява да създаде и да ни представи автентичните костюми от епохата на Възраждането и след Освобождението. 

Изложбата представя шест табла на основните герои - Захари Стоянов, дядо Вълю, Бенковски, отец Кирил и Стефо Далматинеца, както и на епизодици и масовка. Експозицията е създадена като дипломен проект на Стамена Стоева за магистратурата й "Кино и телевизионен дизайн и костюмография", НБУ.

Реализираните костюми могат да бъдат видени във филма на Георги Дюлгеров “Записки по едно предателство”. С прожекцията на филма на 7-ми април от 19.00 часа “София Филм Фест на брега” ще бъде закрит.

21-вият “София филм фест на брега” се провежда от 30-ти март до 7-ми април в Културен дом НХК и се организира от сдружение "Арт Фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".

Галерия