Директорът на Морското Христина Жабова връчи грамотите на отлично представилите се ученици

Директорът на Морското Христина Жабова връчи грамотите на отлично представилите се ученици

Изпратиха абитуринтите от "Випуск'2023" на бургаската Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" с компас. Всеки един от дванайсетокласниците получи от директора на гимназията Христина Жабова компаса с пожелание никога да не губят вярната посока.

"Скъпи ученици, от днес вие отваряте нова страница във вашия живот, поемайки в нова посока. Желая ви да я изминете с мъдрост и достойнство. Развийте способностите си, които всеки от вас притежава! Опитайте се да дадете най-доброто от себе си, защото от това се нуждае светът! Нека наученото тук бъде пътеводна звезда за правилната за вас пътека! Младостта е най-красивият недостатък и най-могъщото предимство! Превърнете го в двигател на живота си, който едва сега започва! На добър час, мили ученици! Успешно представяне на матурите и нека житейската ви реализация е венецът на това, чието начало сме поставили тук - вашите учители!", каза в обръщението си към завършващите Христина Жабова.

"Випуск'2023" е първият, който тя прие в осми клас, когато пое кормилото на Морското училище преди пет години. Затова и с такова вълнение днес Христина Жабова изпрати бъдещите моряци и капитани.

Специален поздрав към абитуриентите отправиха мажоретките от гимназията, които преди броени дни се завърнаха с поредните спечелени медали. Децата от бургаското ОУ "Княз Борис I" с ръководител Катя Паунова също поздравиха завършващите.

На церемонията по изпращането на "Випуск'2023" бяха директорът на "Пристанище Бургас" Диян Димов, капитан д.п. Дойчин Дойчев.

Галерия