Директорът на ПГТ Силвия Пехливанова връчи грамотите на отличниците. Снимки Черноморие - бг

Директорът на ПГТ Силвия Пехливанова връчи грамотите на отличниците. Снимки Черноморие - бг

Изпратиха абитуриентите от "Випуск'2020" на бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" с церемония в Летния театър. Заради пандемията и противоепидемичните мерки зрелостниците получиха своите дипломи в театъра и за първи път нямаше церемония в двора на гимназията, както повелява традицията. Въпреки това, абитуриентите дойдоха с официалните си тоалети и прически. "Чаках този ден, за да облека роклята си", призна абитуриента, докато слизаше по стълбите в театъра, повдигайки краищата й с ръце, за да не я настъпи.

Празникът започна под звуците на националния химн, последван от химна на гимназията.

"Дълго очаквания ден от Вас най-после настъпи. Ще затворите една вълнуваща страница от живота си и ще отворите нова. Пожелавам Ви здраве и професионални успехи. Вие сте първият випуск завършващ в дистанционна среда, приел предизвикателството към новото", каза в обръщението си към учениците и техните преподаватели директорът на ПГТ Силвия Пехливанова.

Специален поздрав към завършващите отправиха талантливият изпълнител Явор Грудов и танцьорите от ансамбъл "Зорница".

След това бяха връчени грамотите на ученици от десетте паралелки на гимназията, които са имали отличен успех по време на целия курс на обучение и са участвали активно в живота на гимназията.

На финала класните ръководители раздадоха дипломите. Учениците от десетте класа се качиха на сцената, разделени на групи от по три, за да получат свидетелствата си за задършване и да си направят снимка за спомен.

Галерия