Борим се да бъдем първа политическа сила, за да има правителство, казва Жечо Станков. Снимка Архив Черноморие-бг

Борим се да бъдем първа политическа сила, за да има правителство, казва Жечо Станков. Снимка Архив Черноморие-бг

"Има апатия, има огорчение сред хората, но те разбраха, че партиите на статуквото не са нещо лошо. Те искат да бъдат управлявани от млади, образовани и с опит политици", каза Жечо Станков - водач на листата на коалиция "ГЕРБ - СДС" във Втори Многомандатен избирателен район Бургас.

Той за пореден път повежда листата на коалицията за парламентарните избори и знае, че отговорността не е малка.

"Политиците се поупражняваха върху хората през последните две години. Местната власт остана единствения стълб на стабилност, затова след 2-ри април трябва да се състави правителство и да се помогне на местната власт. Вече се усеща глад за развитието на регионите. Хората искат отново нормалност и предвидимост", допълни Жечо Станков.

От опита, който има в политиката умее да напипва проблемите и да дава работещи решения. Благодарение на работата му и на екипа му от времето, когато беше зам.-министър на енергетиката българите ще се възползват от програмата за саниране и тази за монтиране на фотоволтаици на къщите им. "Въпреки че премахнаха възможността и еднофамилните къщи да могат да участват в програмата за енергийна ефективност, поне оставиха блоковете, в които живеят десетки хора. Това са проекти, които заедно с екипа ми сме разработвали и те сега стигат до хората", коментира Жечо Станков. Вече две години се бави продължението на програмата за саниране в резултат на нестабилната политическа обстановка в страната през последните две години и забеното довършване на Плана за възстановяване и развитие, по който напрактика ще бъдат отпуснати средствата за саниране и за фотоволтаици.

"По време на тази предизборна кампания не говорим активно за инфраструктурни проекти и причината е само, че средствата за тях са заложени и на този етап нямаме притеснение, че няма да се случат", допълва водачът на листата на ГЕРБ - СДС.

От десетките си срещи, които провежда в рамките на петата за последните 24 месеца предизборна кампания, Жечо Станков се е убедил, че държавата се лута и хората го усещат на гърба си и по джоба си. "Борим се да бъдем първа политическа сила, за да има правителство. Трябва да бием с много, за да направим обединението. За да има правителство с ясни приоритети, насочени към хората. Трябва да се овладее спекулата, защото хората рязко обедняха през последните две години. А парите от Плана за възстановяване и развитие още не са стигнали до тях", допълва Жечо Станков.

ГЕРБ - СДС се явява на изборите на 2-ри април с бюлетина №2.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!