Символични домакини на срещата бяха председателят и организационният секретар на ГЕРБ в Несебър. Снимка ГЕРБ

Символични домакини на срещата бяха председателят и организационният секретар на ГЕРБ в Несебър. Снимка ГЕРБ

Жечо Станков - експерт и народен представител в 48-то Народно събрание разясни възможностите за енергийната ефективност на среща с жители на община Несебър. Формални домакини на събитието бяха председателят на ГЕРБ в черноморската община Стоян Пирев и организационният секретар на партията Мартин Богданов. На срещата присъства и областният координатор Иван Алексиев.

В рамките на час и половина местните хора успяха да се запознаят с Плана за възстановяване и устойчивост и възможностите, които той дава за прилагане на мерки за енергийна ефективност на еднофамилните и многофамилните жилища, както и на бизнес сградите.

„Най-голям интерес имаше към програмата, която предстои да стартира за безплатните слънчеви панели, даващи възможност домакинствата да получат безвъзмездно 1960 лева за слънчеви панели за топла вода и до 15 000 лева за фотоволтаични панели за производство на електрическа енергия“, заяви експертът Жечо Станков.

Той разясни пред присъстващите какви са начините за кандидатстване по различните програми.

„Срещата не беше партийна. Целта ни е да запознаем гражданите с възможностите, които Планът предоставя, защото липсата на информация е главната причина за недоверието на хората към програмите“, посочи Мартин Богданов.

Идеята на новото ръководство на ГЕРБ в Несебър е подобни информационни срещи да се провеждат и в бъдеще.

„Много хора се обадиха, че не са успели да дойдат на срещата и се интересуваха какви теми сме разисквали. Затова искаме да съобщим, че всеки, който не е успял да присъства, може да дойде в офиса на ГЕРБ – Несебър. Там ще му бъде предоставена цялата информация“, казва Стоян Пирев.