DSC_2151

DSC_2151

Жегите водят до обриви и липса на апетит при бебетата

липса на апетит, повишена раздразнителност и обриви. Това са най-честите прояви на претопляне, коментираха педиатри. Именно децата са особено податливи и трудно издържат на горещините. DSC_2163Много от малките деца не могат да спят и стават по-ревливи и раздразнителни от обикновено. Често бутат лъжицата с храна и отказват ядене, а ситните пъпчици и зачервяванията по кожата са чест проблем. Почти няма и майка в Бургас, която да не се оплаква от тези симптоми.

Темата е широко застъпена и в специализираните групи в социалните мрежи, където могат да се намерят всевъзможни съвети от препатили родителки. Едно от най-важните неща, за които съветват лекарите, е да се пият повече течности и да не се излагат малките деца пряко на слънцето. Също така е добре да не се прекалява с козметиката за тяло.

Климатикът не винаги е добро решение, и то когато става дума за малки деца, а дори напротив. Много от мамите доброволно се лишават от разхлаждането в името на здравето на децата си. Честите бани и игрите вкъщи са за предпочитане пред жегата вън, съветват педиатрите.