Първата среща на женския волейболен тим е срещу Левски

Първата среща на женския волейболен тим е срещу Левски

Женският отбор по волейбол на Бургас "Дея Спорт" ще се състезава в родния елит през сезон 2023/2024 г. В него участват тимовете на ЦСКА, "Левски", "Марица" и "Славия". За титлата и медалите ще спорят общо 8 отбора.

Дебютът на нашите момичета пред бургаска публика е в мача срещу гранда "Левски". Този двубой е в неделя от 18:00 часа в спротна зала "Младост". Входът за зрителите за този мач, а и за целия сезон ще бъде свободен.

"Сформирахме млад отбор с няколко момичета от нашата школа, която работи на пълни обороти. Допълнихме селекцията с перспективни състезателки, както и с 3 опитни и доказани волейболистки в лицето на разпределителката Весела Бончева-Учикова, диагонала Елица Баракова и либерото Йоли Кадеду. Надяваме се бързо да се адаптираме в елитната група и да носим радостни мигове за любителите на волейбола от Бургас и региона. Вярваме, че момичетата ще получат тяхната подкрепа", заяви президентът и собственик на "Дея Спорт" д-р Александър Маджуров.

Треньор на отбора е амбициозната Инна Петрова.

В същото време двата бургаски мъжки отбора в родната Супер Волей лига ще изиграят днес, петък, мачовете си от третия кръг. От 17:30 часа в Добрич е срещата „Добруджа“ – „Нефтохимик 2010“.

Началото на двубоя в Стара Загора между отборите на „Берое“ и „Дея Спорт“ е от 19:30 часа.

„Нефтохимик 2010“ и „Дея Спорт“ стартираха с победи в шампионата, а мачовете им от втория кръг бяха отложени, заради участието им в евротурнирите.