Групата ще излезе за първи път на сцената на Летния театър в Бургас. Снимка Жоро Панчев

Групата ще излезе за първи път на сцената на Летния театър в Бургас. Снимка Жоро Панчев

"Jeremy?" е създадена в Каварна от Ерсин Мустафов и Ташо Колев. Първият сингъл на групата е песента "Runaway", чието видео е публикувано в началото на 2014 година. Следва турне в няколко града, както и изява с група П.И.Ф. в Лондон през есента на 2014 г. Групата нашумява със сингъла си "Fake fruits", чийто клип е излъчван в балканската версия на MTV през 2015 година. С тази песен групата участва в международния конкурс "International Songwriting Competition" и спечелва първо място. Две песни на "Jeremy?" са включени в саундтрака на български филмови продукции: "I Want To Be Like You" и "Докато Ая спеше"През февруари 2016 година "Куин" обявяват, че "Jeremy?" ще подгряват концертите им в България, Полша и Румъния.

Дебютният им едноименен албум излиза през 2016 г. Някои песни от него са записвани в БНР, заедно с Константин Райдовски, а голяма част от албума е записан в Perfect Records с Прокопи Андреев и Светослав Борисов. Албумът е завършен в Wav Mastering – Дъблин, Ирландия.

Три от най-слушаните български групи - "Остава", "Gravity Co." и "Jeremy?"ще изнесат съвместни концерти този август на сцените на летните театри в Бургас и Пловдив. Те ще се проведат съответно на 12-и август и на 31-и август.  Събитията са първи по рода си - комбинация от рок, инди рок и електронна музика на една сцена. Билетите и за двата концерта се разпространяват в мрежата на "Ивентим".

Концертите в Бургас и Пловдив са с начален час - 19:30 часа. Цените на предварителна продажба са 20 лева, а на самата дата и място са по 25 лева. В Бургас групите ще свирят на 12-и август в Летния театър. Медиен партньор на концерта в морския град е и сайт "Черноморие".
Наскоро "Jeremy?" промотираха ново видео. Групата даде и специално интервю за "Черноморие" преди гостуването си в Бургас.

 

На 12-ти август ще излезете на сцената на Летния театър в Бургас заедно с колегите си от "Остава" и "Gravity Co". Какво провокира този съвместен концерт?

- И трите банди имаме много общо помежду си. Не толкова по отношение на стил и звук, колкото визията, която имаме за съвременна музика от България. Като хора се разбираме. Истински фенове сме на "Gravity Co.", а с "Остава" сме близки и винаги сме ги слушали и харесвали. С тях имахме и едно общо турне в Европа през 2016 година и още тогава си говорехме, че ще е много хубаво да направим серия от концерти на открити сцени точно като Летния театър в Бургас и Пловдив, например. Също, споделяме и феновете си – трите банди имаме много сходни хора, които ни слушат, вярваме, че те са и най-хубавата публика в България. Третото общо е Мартин Михайлов, който на практика чу идеите и желанията ни и една вечер само година по-късно от разговорите ни в Берлин и Мюнхен, се обади една вечер докато си говори с Жоро и Свилен от "Остава" и каза, че е време да го направим. Вече нямаме търпение!

- Меломаните ще чуят рок, инди рок и електронна музика. Коя е допирната музикална точка на тези стилове?

- Самите хора, феновете ни. Всички хора разпознават различните стилове, но все повече се случва това да правят музикалната си палитра все по-богата и широка. Водещото е качеството на музиката и изпълнението, а и някои стилове, се обединяват и сливат много приятно. Ние самите дори не виждаме толкова ясно стилово различие помежду си.

- Вие сте най-младата от трите групи, но не Ви липсва опит и самочувствие? Какви са феновете, които слушат Вашата музика?

- На практика същите, които слушат и "Остава" и "Gravity Co.", забелязали сме, че хората на концертите ни са интелигентни и красиви хора, които пътуват, имат широк светоглед и споделят вкуса и гледната ни точка, но също работим за това да достигнем до колкото можем повече хора. Да бъдем достъпни за всички. Музиката, която правим има общочовешки послания не е за конкретна група от хора. Щастливи сме от това, че сме имали възможност да свирим на много различни по стил и аудитория сцени и забелязваме, че всеки е способен да разпознае какво е хубаво и какво е лошо. Стига само да успееш да достигнеш до всеки човек. Да те чуе, да те усети.

- Първият Ви сингъл е "Runaway". От какво и към какво бягате?

- От обстоятелствата. От това да останеш на едно място, да не потърсиш ново, различно, по-добро. Песента има бунтарски привкус, не стига до "Beat it" на Майкъл Джаксън, например, но е в този дух.
- Ако приемем, че името на групата Ви - "Jeremy?" е име на мъж, какво е значението на въпросителния знак в него?

- "Jeremy?" е събирателна от две групи, които през 90-те години на миналия век, а и до днес ни вдъхновяват. Песента "Jeremy" на "Pearl Jam" и въпросителната в името на група "Therapy?". Това е историята, накратко. Но има още много съдържание. Името Джеръми означава надарено дете, а въпросителната оставя място за съмнение, условност. Добре е човек да вярва в себе си, но още по-добре е и да умее сам да се провокира и да иска и търси повече първо от себе си.

- В едно интервю казвате: "Публиката ни знае текстовете на парчета, които все още не сме издали". Значи ли това, че текстовете Ви са провокирани и от Вашите почитатели?

- Да! Винаги първото и най-голямо вдъхновение са именно хората, които ни слушат, подкрепят. За всеки артист това е най-големия и важен стимул. Всъщност, в "Jeremy?" има песен, която е конкретно посвещение към феновете. Благодарни сме им и щастливи да ги имаме. Надяваме се, че могат да го усетят в песента "On & On", но и реално във всяка песен, която изпълняваме.