Жители на бургаския квартал "Долно Езерово" излизат на протест на 22-ри август. Две са основните им искания, свързани с изпълнението на "Интегрирания воден проект на Бургас" и лошото състание на улица "Одрин". Протестът се организира от Инициативен комитет, който от години работи за решаване на проблемите на квартала.

Мирният протест е планирано да започне в 19.00 часа на 22-ри август пред църквата "Рождество Богородично" в квартала.

Хората се жалват, че година, след подмяната на уличната канализация, улиците продължават да са разкопани. Те са сезирали за изпълнението на проекта за водния цикъл президента на Република България Румен Радев, кмета на Община Бургас Димитър Николов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, изпълнителния директор на Български "ВиК холдинг" ЕАД - Ирена Георгиева и директора на "ВиК" ЕАД - Бургас - Ганчо Тенев. Инициативният комитет настоява за извършване на проверка по изпълнението на проекта, както и за изцяло изграждане на нова пътна настилка и тротоари на местата, на  които са извършвани ремонтни дейности при подмяната на канализацията.

"За ремонта на улицата нека ВиК и Общината да се разберат. Ние не искаме да сме по средата", каза Христо Казаков от Инициативния комитет.

Протестиращите настояват и за разширяване и основен ремонт на улица "Одрин", която свързва града с квартала.

Ако не бъдат взети под внимание исканията на жителите на квартала, те предупрежданат, че ще има нови протести и сезиране на европейските институции.